Luft til vand-varmepumpe

Udnyt energien i udeluften

Med en luft til vand-varmepumpe er du sikret både varme og varmt vand i boligen. Den er meget billigere at installere end et jordvarmeanlæg, da din have ikke skal graves op i forbindelse med nedlægning af slanger.

Med en luft til vand varmepumpe kan du producere din egen energi og dermed spare mange penge.

Varmepumpen virker også i frostvejr

Da luft til vand varmepumpen sætter den indsugede udeluft under højt tryk, kan den faktisk trække energi ud af luft, som er under frysepunktet. Det betyder også at du med sikkerhed ikke skal bekymre dig om hvor koldt det bliver udenfor og om varmepumpen kan følge med. I og med at luft til vand varmepumpen kan trække energien ud af den stærkt nedkølede luft og omdanne den til varme, så har du altså en både sikker og billig varmekilde.

Knap så effektiv som jordvarmeanlæg

Luft til vand varmepumpen er knap så effektiv, som jordvarmeanlægget. Det skyldes, at den udeluft, som varmepumpen trækker energi ud af, svinger en del temperaturmæssigt. Den jordopvarmede væske, som jordvarmeanlægget henter op, har en  meget mere konstant temperatur hen over alle årets måneder.

Spar penge på varmepumpen med energitilskud

Skal du have ny luft til vand-varmepumpe, så har du mulighed for at søge om energitilskud eller benytte dig af håndværkerfradragsordningen - dog ikke begge dele. Hvis du opfylder betingelserne for energitilskud til varmepumpe, så er det vores anbefaling at du benytter dig af denne ordning. Du kan nemlig spare mellem 19-42.000 kr. på en luft til vand varmepumpe eller jordvarmepumpe. Dette forudsætter at du i dag benytter naturgas, oliefyr, elvarme eller biokedel i din helårsbolig - som skal ligge udenfor et område hvor der kan tilknyttes fjernvarme. Læs mere om energitilskud eller kontakt os for at få uvildig og personlig vejledning.

 

Sådan fungerer luft til vand varmepumpe – populært sagt!

Varmepumpen står oftest uden for huset. En ventilator trækker udeluften ind i varmepumpen. Her sættes luften under tryk og luftens indhold af energi trækkes ud og opvarmer en væske. Væsken sendes via rør/slange ind i huset til varmtvandsbeholderen. Her opvarmer væsken både brugsvand og radiatorvand/vandbåren gulvvarme. Og lige præcis til gulvvarme er en luft til vand varmepumpe genial. Ikke nok med at du ved brugen af en varmepumpe til din gulvvarme sparer energi og dermed penge på varmeregningen, så er gulvvarme også bare en hyggelig form for varme i hjemmet og boligen. Er der gulvvarme i huset så fordeler varmen sig bedre og du vil opleve at varmeregningen også på denne bekostning falder betragteligt. Hvis du er interesseret i at vide mere om gulvvarme i hjemmet - måske du spekulerer på om man kan få gulvvarme under trægulv eller det kun er henholdt fliser og klinker, så kontakt din lokale Bedre Bad - Bedre Energi installatør Carl Christian Holm Frederiksen i Rask Mølle. Han er certificeret energivejleder og ved alt om energi, vvs, ventilation, indeklima og blik. Han kommer gerne ud og kigger og giver sit besyv på hvordan du griber opgaven, om at få gulvvarme i huset, nemmest an og vi hjælper selvfølgelig med alle relevante installatioer. Vi arbejder i Horsens, Vejle, Skanderborg, Kolding, Rask Mølle, Tørring bl.a. Så kontakt os gerne. Vi er klar til at hjælpe dig.

Brug en kWh og få fire igen

Varmepumpen kræver naturligvis strøm for at kunne fungere. Men hver gang den bruger 1 kWh til drift, så producerer den 3-5 kWh til opvarmning. Man beregner pumpens SCOP værdi, der er udtryk for hvor mange kWh den kan producere for hver kWh, den forbruger. Jo højere SCOP-værdi, jo effektiv er varmepumpen. Dermed kigger vi altså på en varmepumpe hvor den står og tjener sig selv ind igen og igen over en årrække. Vi har masser af kunder som er glade for deres løsning og vi vil gerne kigge på en løsning til dig. Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud fra Bedre Bad - Bedre Energi Rask Mølle.

Kontakt os for en varmepumpeløsning

Få en god dialog omkring en varmepumpeløsning til din bolig. Det er sund, grøn fornuft og så er der store besparelser i det for dig. Derfor har flere af vores kunder i lokalområdet også valgt at installere en luft til vand varmepumpe. Det kan vi kun opfordre til hvis det er den optimale løsning for jer og jeres hjem eller sommerhus.