Varme fra Varmepumpe

Bedre indeklima og gode besparelser

Der er mange penge at spare – og et bedre indeklima i vente – hvis du skifter til en varmepumpe. Teknologien er gennem de seneste år blevet væsentlig forbedret og dagens anlæg er særdeles effektive.

Med den moderne varmepumpe kan der spares store beløb på boligens varmeregning. Herunder kan du få en bedre forståelse for forskellige varmepumpe løsninger.

JORDVARME – fladt eller dybt?

Et jordvarmeanlæg består af et nedgravet rørsystem og en varmepumpe, som udnytter temperaturforskellen på jordens varme og pumpens kølevæske til at udvinde energi. 300 m2 grund er nok, og bor du på en meget lille grund, kan jordvarmen hentes fra en lodret boring.

Som tommelfingerregel kan varmeudgifterne halveres ved at skifte fra oliefyr til jordvarme – og med den rigtige finansiering skaber du ligefrem overskud på balancen mellem investering og energibesparelse.

FRA LUFT – til både vand og varme

Varmepumper kan også hente energien fra luftens temperatur. Så slipper du for nedgravning af slanger, men får til gengæld også en anelse ringere effektivitet. Se forenklet forklaring på varmepumpe løsninger herunder.

Luft-til-vand varmepumpe

Ved en luft til vand varmepumpeløsning trækkes den ophobede energi i luften ud og ”lægges” i vandet i boligens varmtvandsbeholder.

Læs mere her om Luft til vand varmepumpe

Luft-til-luft varmepumpe

En anden mulighed er luft til luft varmepumper, som er et grønt og fornuftigt alternativ til elvarme (for eksempel i sommerhuset). Ved en luft til luft løsning komprimeres udeluften og energien anvendes til at opvarme frisk luft. Denne blæses så efterfølgende direkte ind i boligen.

Læs mere her om Luft til luft varmepumpe

Hent beregningseksempler

Få CO2-præmiering og spar ca. 9.000 kr. det første år! Hent beregningseksempler. Kontakt din Bedre Energivejleder i dag og få udregnet din besparelse.

Varmeveksler eller Varmepumpe?

Faktisk er en varmeveksler og en varmepumpe præcist det samme. De arbejder begge med at sætte væske eller luft under tryk, og trække kalorier/energi ud af luften/væsken. Energien/kalorierne tilføres herefter til vand eller luft som kan distribueres rundt i boligen og skabe varme. Vi har ved Bedre Bad mange års erfaring med brugen af varmevekslere og varmepumper, så vi ved hvordan de fungerer og vi ved hvad der er den bedste løsning til hvert hjem vi besøger. Derfor opfordrer vi også vores kunder til at booke et energitjek og få sat nogle tal på hvor meget man reelt set betaler for meget i varme. Det kan et energitjek fra Bedre Bad klarlægge. Og vi er selvfølgelig mere end behjælpelige med at installere en varmeveksler eller varmepumpe efterfølgende for at nedbringe din energiregning, varmeregning eller vandregning.

VARMEPUMPE til din bolig

Kontakt os og hør om dine muligheder for at få en besparende varmeløsning til din bolig. En varmepumpe er lidt dyrere i strøm, men kommer til at spare dig mange flere penge på varmen i hjemmet. Derfor anbefaler vi alle at få foretaget et energitjek hos os. Vores certificerede Bedre Energi medarbejdere kommer efterfølgende ud og installerer den varmepumpe, som giver bedst mening for dig og dit hjem.

Din VVS-installatør i Østjylland

VVS-installatør Holm Frederiksen kommer over hele Østjylland – og løser vvs installationer i bl.a. Horsens, Hedensted, Vejle, Kolding, Fredericia, Lunderskov, Løsning, Brædstrup, Østbirk, Skanderborg, Daugård, Tørring, Rask Mølle, Give, og Thyregod.

 

Vi er eksperter på:

Bliv også klogere på: