Vedvarende og Alternative energiløsninger

Vi har mange års erfaring med bæredygtige energiløsninger. Vedvarende energi er et omfavnende emne og omfatter her solvarme. Varmepumper har sit eget afsnit på siden - du kan læse mere om varmepumper her.

Solvarme - udnyt gratis energi fra solen

Solen er en perfekt energikilde. Den skinner ca. 1800 timer om året og energien er faktisk let at udnytte. Der findes to typer af solvarmeanlæg, som du effektivt kan drage nytte af:

  • Solfangere – til varmt vand (brugsvand og opvarmning)
  • Solceller – til produktion af strøm

Med en solvarme-løsning kan du dække op til:

  • 70% af energiforbruget til varmt brugsvand
  • op til 20-30% af boligopvarmningen om året.

I vandtanken placeres ofte et el-varmelegeme, som automatisk opvarmer vandet, når solen ikke leverer nok.

Hvad er solvarme?

Solvarme benyttes især til opvarmning af varmt brugsvand, men kan også supplere boligopvarmningen. Den simpleste type består af en solfanger:

En mat sort absorberplade bag et eller to lag glas. Pladen opvarmes af solens stråling (især af lyset). I pladen ligger en række rør med vand, som derved bliver opvarmet og cirkuleres (pumpes) til en vandtank, der fungerer som buffer. Pladens bagside er isoleret, så varmen ikke tabes.

En varmeveksler, der enten sidder i tanken eller ved siden af, opvarmer det varme brugsvand. Der findes også rørformede solfangere, hvor solstrålerne spejles mod et mat sort rør, hvori vandet opvarmes.

Ønsker du at være selvforsynende?

Med en løsning, hvor vi kombinerer termisk solvarme og solceller og en varmepumpe, kan du næsten blive selvforsynende med varmenergi.

I denne løsning udnytter du solens energi optimalt med den teknologi, der kendes i dag. Solen opvarmer dit varme brugsvand og en del af året også vandet til varmeanlægget. Når der i den kolde tid ikke produceres nok energi via solen, starter varmepumpen som supplement til opvarmning.

Varmepumpen drives af el, der er produceret af solceller.

Du kan ”lagre” produceret el

Med den nuværende lovgivning er det muligt at lagre den el, solcellerne producerer i den lyse del af året - ude i el-nettet. Når den så skal bruges til drift af varmepumpen i den kolde tid, kan man købe den tilbage.  

Nok en løsning: Kombinationsanlægget

Anlæg med solfangere

Tilsluttes husets eksisterende varmeanlæg

Lydsvag varmepumpe med modulær drift – lavt energiforbrug, da den kun kører periodisk. Placeres under svalegang eller med buske omkring

Fordele ved vedvarende energi

  • Billig energi – store besparelser
  • Uafhængighed ved stigende energipriser
  • Delvis uafhængighed af udefrakommende energi
  • Grøn energi – CO2 neutral energi

Kunne du tænke dig en vedvarende energiløsning?

Tag en snak med Holm Frederiksen og få vores kvalificerede bud på, hvordan du kan opnå den bedste løsning – både teknisk og økonomisk. Husk: Vi laver vedvarende energiløsninger over hele Østjylland, herunder Horsens, Hedensted, Vejle, Kolding, Fredericia, Lunderskov, Løsning, Brædstrup, Østbirk, Skanderborg, Daugård, Tørring, Rask Mølle, Give, og Thyregod.

Vi er eksperter på disse områder:

Bliv også klogere på: