Få håndværkerfradrag som privat

Hos Holm Frederiksen i Rask Mølle kan du trække regningen fra i Skat for en lang række af vores services. Ved brug af håndværkerfradraget får du en kontant besparelse for vores arbejdsløn i forbindelse med visse ydelser. Vi kan bl.a. sørge for at du får billig installation af ny varmepumpe eller andre grønne energiløsninger til boliger.

Hvornår kan man drage nytte af håndværkerfradraget?

Håndværkerydelser som udføres på din helårsbolig og sommerhus kan trækkes fra i Skat. Det sker igennem Statens fradragsordning som også går under navnene håndværkerfradrag, servicefradrag og BoligJobordning.

Satser for håndværkerfradrag 2021

BoligJobordningen giver dig et årligt fradrag på op til 25.000 kr. per voksen med bopæl på adressen. Er man eksempelvis et samlevende par, så kan man få tilbagebetalt op til 50.000 kr. for ydelser. Dog er fradraget kun gældende for arbejdslønnen i forbinde med håndværkerydelser. Arbejdet skal også være på listen over godkendte ydelser inden for service- og energibesparelser samt VVS-arbejde.

 

Få håndværkerfradrag til varmepumper, ventilationsanlæg m.m.

Hos os kan du bl.a. bruge håndværkerfradragsordningen for følgende:

Se også Skats komplette liste over godkendte håndværkerydelser og serviceydelser her.

Hvad kan man ikke få håndværkerfradrag for?

Du kan få fradrag for mange ting, det er næsten nemmere at nævne ydelser som du ikke kan få fradrag for:

  • Nybyggeri
  • Arbejde, som bliver betalt af en boligforening med fællesudgifter
  • Renovering på en bopæl, hvor du ikke selv har adresse
  • Når ydelsen ikke gennemgår digital betaling

Så nemt er det at registrere dit håndværkerfradrag

Dit håndværkerfradrag gennem BoligJobordningen fungerer ved, at hver voksen person i husstanden kan få fradrag på henholdsvis håndværkerydelser og serviceydelser. Men I skal selv indtaste jeres egen andel, eftersom beløbet ikke automatisk overføres mellem ægtefæller.

Bemærk, at I skal have betalt regningen elektronisk, enten til håndværkeren eller til den i husstanden, som har betalt regningen. Derpå skal beløbet skrives på selvangivelsen sammen med nogle få oplysninger. Desuden skal I have en faktura (eller en skriftlig erklæring, hvis arbejdet er udført af en privatperson).

Klik her for at læse mere om håndværkerfradraget på Skats hjemmeside. Du kan også kontakte os, hvis du har spørgsmål.